RECEPT/ Tvarohový cheesecake s lesním ovocem

INGREDIENCE:

200g máslových sušenek

85g másla

2 tučné tvarohy

2 vejce

1 vanilkový cukr

moučkový cukr (dle chuti)

citronová kůra z jednoho citronu

mražené lesní ovoce (dávala jsem od oka)

želatina

POSTUP:

Nejdříve si dortovou formu vymažu máslem a vysypu polohrubou moukou. Poté rozdrtím všechny sušenky a smíchám s rozpuštěným máslem, z čehož vytvořím směs a tou vyplním dno a okraje dortové formy. Tuto směs ještě pořádně zamačkám pomocí skleničky, aby držela hezky pohromadě. Korpus dám péct na 180° na 10 minut. Mezitím smíchám tvarohy, vejce, cukry a citronovou kůru, kterou dám na upečený základ a peču další půl hodinu. Cheesecake je hotový, jakmile jsou okraje upečené a střed je ještě „nedopečený“. Následně si vezmu mražené lesní ovoce (od oka) a rozehřeju ho v kastrolu společně s trochou másla a moučkovým cukrem, jelikož ovoce je spíše kyselé. Po roztátí ovoce scedím a rozmixuji na kaši, kterou potřu cheesecake. Ke zbylé šťávě z ovoce dle návodu želatiny doleji potřebný zbytek vody a uvařím želatinu. Tu na cheesecake dávám pomocí lžíce a ani jsem ji nespotřebovala celou, to však záleží již na každém.

Samozřejmě se dá recept upravit dle chuti, někdy peču z lotus sušenek, bez ovoce nebo s jiným druhem ovoce, s čokoládovou polevou aj. Tento recept se mi ověřil a nikdy mě ještě nezklamal, jelikož si cheesecake pokaždé všichni vychutnají, proto jsem se rozhodla o něj podělit takto v článku.