
INGREDIENCE:
200g máslových sušenek
85g másla
2 tučné tvarohy
2 vejce
1 vanilkový cukr
moučkový cukr (dle chuti)
citronová kůra z jednoho citronu
mražené lesní ovoce (dávala jsem od oka)
želatina
POSTUP:
Nejdříve si dortovou formu vymažu máslem a vysypu polohrubou moukou. Poté rozdrtím všechny sušenky a smíchám s rozpuštěným máslem, z čehož vytvořím směs a tou vyplním dno a okraje dortové formy. Tuto směs ještě pořádně zamačkám pomocí skleničky, aby držela hezky pohromadě. Korpus dám péct na 180° na 10 minut. Mezitím smíchám tvarohy, vejce, cukry a citronovou kůru, kterou dám na upečený základ a peču další půl hodinu. Cheesecake je hotový, jakmile jsou okraje upečené a střed je ještě „nedopečený“. Následně si vezmu mražené lesní ovoce (od oka) a rozehřeju ho v kastrolu společně s trochou másla a moučkovým cukrem, jelikož ovoce je spíše kyselé. Po roztátí ovoce scedím a rozmixuji na kaši, kterou potřu cheesecake. Ke zbylé šťávě z ovoce dle návodu želatiny doleji potřebný zbytek vody a uvařím želatinu. Tu na cheesecake dávám pomocí lžíce a ani jsem ji nespotřebovala celou, to však záleží již na každém.
Samozřejmě se dá recept upravit dle chuti, někdy peču z lotus sušenek, bez ovoce nebo s jiným druhem ovoce, s čokoládovou polevou aj. Tento recept se mi ověřil a nikdy mě ještě nezklamal, jelikož si cheesecake pokaždé všichni vychutnají, proto jsem se rozhodla o něj podělit takto v článku.

Mňam, ten vypadá skvěle! Cheesecaky miluju, jak ho někde vidím v kavárně, tak je moje volba jasná 😀 Peču ho taky ráda, jen používám ricotu, mascarpone, vejce a smetanu na základ krému 🙂
Naprosto souhlasím, také si ho všude dávám 😁
Mňam, vypadá moc dobře 🙂 díky za tip!
A chutná ještě lépe! Nemáš zač, já děkuji za komentář 🤍
Vypadá fakt lákavě. Cheesecake miluju, takže bych si ho hned dala :)) Jinak máš krásný web, moc se mi líbí celý design 🙂
Děkuji za tak milý komentář 🖤
Skvelý recept, úplne milujem akékoľvek cheesecaky a tento vyzerá veľmi chutne 🙂
What a fancy world